15.12.2020. 8:30
0
Danas počinje zasjedanje VSTV-a, Milan Tegeltija podnosi ostavku
Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) zakazalo je za danas i sutra dvodnevnu sjednicu na kojoj bi predsjednik Milan Tegeltija trebao zvanično podnijeti ostavku.

Tegeltija će se članovima vijeća obratiti na samom početku sjednice. Odluku o ostavi saopćio je prošlog četvrtka kada je naveo da će dati ostavku i na sve druge funkcije koje obnaša u pravosudnim institucijama jer ga institucije BiH nisu zaštitile.

U dužem govoru, Tegeltija je rekao kako je sigurnost njega i njegove porodice ugrožena, a da napadi na njega kao predsjednika VSTV-a traju još prije nego je imenovan na ovu funkciju. Za napade je okrivio SDA i ljude, organizacije, udruženja i medije bliske ovoj stranci.

Prema prijedlogu dnevnog reda, na sjednici VSTV-a bi trebalo pristupiti izboru upražnjenih pozicija u Predsjedništvu VSTV-a BiH.

U fokusu sjednice bit će i Zaključci Privremene istražne komisije u vezi sa Izvještajem OSCE-a o odgovoru pravosuđa na korupciju, kao i razmatranje zaključaka relevantnih stalnih komisija VSTV-a BiH u vezi s Izvještajem sutkinje Joanne Korner pod nazivom “Unapređenje procesuiranja predmeta ratnih zločina na državnom nivou u Bosni i Hercegovini”, te Izmjene i dopune Uputstva za izradu planova za rješavanje predmeta ratnih zločina u tužiteljstvima u BiH.

Sjednica počinje u devet sati, prenosi N1.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.