15.12.2020. 10:24
2
Sanjin Sefić bi mogao u petak izaći iz zeničkog zatvora?
Sanjin Sefić, koji je u martu osuđen na 17 i po godina zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj su stradale studentice Selma Agić i Edita Malkoč, mogao bi se naći na slobodi, potvrdio je Kerim Čelim, branioc Sefića.

Vrhovni sud FBiH nije donio rješenje nakon žalbe. Drugim riječima, moglo bi se dogoditi da Sefić izađe na slobodu jer mu ističe mjera pritvora. 

Seiću pritvor ističe u petak, a u ukoliko se ne donese presuda moga bi da napusti zenički zatvor, piše Avaz. 

Sefiću je donesena drugostepena presuda. Na ročištu u Vrhovnom sudu FBiH, koje je održano 20. oktobra, produžen mu je pritvor za dva mjeseca. Trebalo je da u zakonskom roku od 30 dana bude donesena presuda, ali je još uvijek nema.

Podsjećamo, Sefić je 10. oktobra 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu Golfom 6, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i udario Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Nakon dvije godine sudskog procesa u septembru 2018. godine je osuđen na 14 i po godina zatvora. Vrhovni sud FBiH naložio je ponavljanje postupka, te je u drugostepenom postupku osuđen na 17 i po godina zatvora na šta je upućena žalba zbog čega je održano ročište u oktobru ove godine.


(Lejla Trle) 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.