16.12.2020. 15:26
0
Izetbegović: Džaferović i Komšić su ispravno postupili, Lavrov je sam kriv
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović potvrdio je danas novinarima u Mostaru da ga je jučer član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović nazvao i rekao mu za odluku da on i Željko Komšić neće primiti ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova.

„Sa gospodinom Džaferovićem naravno da koordiniram bitne stvari i odluke, a sa Komšićem skoro nikada“, kazao je Izetbegović.

On je odbacio navode Dragana Čovića da je to urađeno po naputku SDA i predsjednika Izetbegovića.

„To su besmislice i ja se ograđujem od toga. Gospodin Džaferović i Komšić su lideri koji imaju snažan integritet i ne treba im niko govoriti šta će raditi i ispravno su odlučili jučer. Ono što Rusija poodavno radi je neprincipijelna i jedna neselektivna podrška bez obzira šta radili lideri iz RS predvođeni Miloradom Dodikom.  Lavrov je sam kriv što je ne poštujući simbole, ne poštujući Ustav BiH koji je jasno definisao poziciju OHR-a ne poštujući strateška opredjeljenja i zakone BiH, poput Zakona o odbrani BiH koji je trasirao put BiH a za koji je svojedobno glasao i Dodik, što je poslao svjesno ovakve poruke u ovoj posjeti. Sam je isprovocirao Džaferovića i Komšića da tako postupe“, kazao je Izetbegović.


(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.