20.12.2020. 12:15
0
Iz CIK-a poručili: Štamparska pogreška ne utječe na valjanost glasačkog listića
Središnje izborno povjerenstvo (CIK) BiH priopćilo je da tiskarska pogreška uočena na glasačkim listićima za izbore za Gradsko vijeće Mostara ne utječe na valjanost glasačkog listića.

"Pojedini birači postavljaju pitanje validnosti njihovog glasa zbog toga što se na glasačkim listićima nalazi štamparska greška (tiskarski otisak kratke krive linije). 

S tim u vezi ukazujemo da ista ne može dovesti u sumnju volju birača. Birački odbori zbog navedene tiskarske greške neće proglasiti takav listić nevažećim, ako je jasna volja birača koji je glasao", navodi se u CIK-ovom priopćenju.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.