22.12.2020. 9:39
0
Edin Forto imenovan za premijera, imena ministara predat će do kraja sedmice
U Službenim novinama Kantona Sarajevo objavljena je odluka o imenovanju kandidata Edina Forte za premijera Kantona Sarajevo. Predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić odluku je donio 17. decembra, a dan prije je predato ime mandatara.

Forto bi u narednih dan ili dva predsjedavajućem Skupštine KS trebao predati listu 12 kandidata za ministre u Vladi KS. 

Poslovnik o radu Skupštine KS propisuje da se prijedlog predaje najmanje 12 dana prije početka sjednice Skupštine na kojoj će se vršiti izbor. Predsjedavajući Skupštine ovaj prijedlog odmah i bez odlaganja prosljeđuje Komisiji za izbor i imenovanje, koja na osnovu njega utvrđuje Prijedlog odluke o potvrđivanju Vlade Kantona Sarajevo. Skupština donosi odluku o potvrđivanju Vlade Kantona u cjelini, javnim glasanjem. Predložena Vlada preuzima dužnost ako je za nju glasala većina svih izabranih zastupnika u Skupštini. Ako Prijedlog odluke o potvrđivanju Vlade Kantona ne dobije potrebnu većinu, postupak se ponavlja.

Sada je već jasno da će nova Vlada KS biti imenovana u januaru. 

Prema raspodjeli imena za nove ministre u Vladi KS predložili su Naša stranka (1), SDP BiH (3), NIP (7) i samostalni zastupnici (1). 


(Patria) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.