23.12.2020. 12:34
0
Čović kod Plenkovića: Izbori u Mostaru glavna tema
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas je u Zagrebu održao sastanak s predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice Andrejem Plenkovićem, ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom, potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom branitelja Tomom Medvedom te glavnim tajnikom HDZ-a Krunoslavom Katičićem.

Dužnosnici su pozdravili konačno održavanje lokalnih izbora u Mostaru te ove izbore naznačili kao iznimno bitne za izgradnju i razvoj europske Bosne i Hercegovine, koja je također osobito važna za Republiku Hrvatsku – kao susjednu zemlju i dugogodišnjeg predanog partnera na tom putu.

Kako navode iz HDZ BiH Čović je detaljno informirao Plenkovića o sve "jasnijem pokušaju dubokog kompromitiranja izbornih rezultata u Mostaru, ističući demokratsku narušenost procesa i, kako smatra, narušavanje političkog dijaloga i iznimno negativno utjecanje na europski put."

Istaknuo je žaljenje zbog činjenice da se izborni proces na kojega se čekalo 12 godina ponovno ugrožava. Kazao je i kako je od međunarodnih dužnosnika, kojima je uputio pismo, zatražio pomoć za zajedničku zaštitu poštenog, demokratskog i transparentnog izbornog procesa i očuvanje stvarne preslike izborne volje žitelja Mostara.

Plenković je naglasio kako se u RH pomno prati izborni proces u Mostaru i razvoj događaja, obzirom na veliku važnost ovih lokalnih izbora i legitimne zastupljenosti hrvatskog kao jednakopravnog konstitutivnog naroda u BiH. Naglašeno je kako je HDZ u potpunosti posvećen zaštiti hrvatskoga naroda i njegovih prava te osnaživanju demokratskih procesa i europske BiH, zbog čega se sa
zabrinutošću primaju brojne informacije o mogućim nepravilnostima, propustima i izbornom inženjeringu.

Također, razgovarali su i o pismu koje je Čović 22. decembra uputio europskim partnerima. Dužnosnici su iskazali povjerenje u očuvanje izbornog procesa te iznova pozvali nadležna tijela u BiH i relevantne međunarodne partnere da učine sve u cilju očuvanja integriteta izbora u Mostaru.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.