30.12.2020. 12:22
0
Izetbegović: Neću napraviti ništa bez dogovora sa Komšićem
Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović govorio je na novogodišnjoj pres-konferenciji na kojoj je sumirao godinu koja je na isteku.

Izebegović je naglasio da je ova godina vjerovatno najteža za sve zbog pandemije koronavirusa, a da je na početku bila obećavajuća, piše Avaz.

Kazao je kako Vijeće ministara BiH skoro nikako nije regiralo na krizu prouzrokavanu koronavirusom. 

- Kasnili su sa donošenjem budžeta, indolentost, migrantska kriza, prepuštena je samo jednom ministarstvu, guranje migranata u mjesta, gdje je većinsko bošnjačko stanovništvo... SNSD je u koaliciju ušao da bi slabio državu, a jačao entitet - kazao je Izetbegović.

Osvrnuo se na brojeve koji se odnose na ekonomiju, zaduženost naše države, visinu primanja, odlazak mladih... te je naglasio da su samo veće prijetnje da BiH postane zemlja staraca, gdje neće imati ko zaraditi penziju. 

- Izraz nepoštovanja prema državi Bosni i Hercegovini i njenim institucijama, su i očigledno koordinirani pozivi predsjednicima stranaka koje Beograd i Zagreb žele da tretiraju kao predstavnike naroda, rekao je Izetbegović u svom novogodišnjem obraćanju.

- Priključila se i Rusija u svojstvu predsjedavajuće Vijeća sigurnosti sa pomenutom debatom o 25 godišnjici Dejtonskog mirovnog sporazuma na koju su pozvali Čovića, mene i Dodika. Odbio sam da idem u ovakve posjete i na ovakve debate, jer bih time pristao na tezu da je BiH prost zbir tri naroda, što je daleko od istine o suštini i duhu ove zemlje. BiH je mnogo više od toga, i nju će predstavljati državne institucije i demokratski izabrani predstavnici - ponovio je Izetbegović svoje ranije stavove.

Kaže da neće napraviti ništa bez dogovora sa Željkom Komšićem, koalicionim partnerom.

- Mislim da će se morati ići u temeljite promjene koje bi omogućile sve na čemu je insistirala SDA i HDZ, pa čak i DF. Ja neću napraviti ništa bez dogovora sa gospodinom Komšićem, to je dogovor od početka koalicije. I za njega je to prihvatljivo - rekao je Izetbegović.

(Mirza Malović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.