31.12.2020. 15:45
0
Predsjednik SDA Cazin podnio ostavku: Hvala Izetbegoviću i njegovoj "starudiji", nije mogao izdvojiti pet minuta za nas
Mirsad Alićajić, predsjednik Gradske organizacije Stranke demokratske akcije Cazin i kandidat za gradonačelnika, odlučio je podnijeti neopozivu ostavku na sve funkcije unutar navedene političke organizacije.

On je istakao da je uvidio kako SDA od zadnjeg kongresa gubi smisao i da je u njenim redovima sve manje demokratije.

- Pošto sam mlad čovjek, smatram da mora doći do smjene generacija i da moraju mladi ljudi voditi procese kako u državi tako i u stranci. Vidjevši da predsjednik Bakir Izetbegović okuplja starce oko sebe i da daje prednost pojedincu a ne većini, smatram da mi nije mjesto u organima stranke, napisao je Alićajić u neopozivoj ostavci koju je uputio na adrese GO SDA Cazin, Kantonalnom odboru SDA Unsko-sanskog kantona, Predsjedništvu SDA te Kadrovskoj komisiji SDA.

On je dodao kako napušta ovu stranku i zbog pojedinaca koji stavljaju lične interese ispred kolektivnih i koji su, prema njegovim riječima, na nedavno održanim izborima radili protiv kandidata iz svoje stranačke baze, piše Oslobođenje. 

- Mislim da će se nekad neko zapitati zašto baš dvije gradske organizacije i najveće da padnu na izborima i da se na njima testira moć pojedinca, odgovor će shvatiti 2022. godine. Nažalost, predsjednik Bakir Izetbegović nije u deset mjeseci mogao izdvojiti pet minuta za SDA Cazin i njenog predsjednika. Stoga, veliko hvala Bakiru i njegovoj starudiji koja ovu stranku vodi u zaborav, poručio je Mirsad Alićajić. 

 


https://fb.watch/2JDIhEUO5L/

 

 

 

(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.