4.1.2021. 19:49
0
NB: Napad u Bihaću i požar u Velikoj Kladuši potvrđuju da su građani i vlasti USK u pravu
Nezavisni blok izražava zabrinutost zbog pogoršane sigurnosne situacije u Unsko-sanskom kantonu, koju je uzrokovao nemar državnih vlasti i međunarodnih organizacija zaduženih za kontrolu migrantske krize.

"Sinoćnji napad hladnim oružjem na građanina Bihaća i požar na autobusnoj stanici u Velikoj Kladuši dokaz su pogoršanja sigurnosne situacije koja se moglo spriječiti da su oni koji raspolažu resursima za rješavanje migrantske krize djelovali na vrijeme", poručio je lider Nezavisnog bloka Senad Šepić. 

Dodaje da je sramotno ponašanje Vijeća ministara, IOM-a i drugih koji su dopustili da svaku zimu u posljednje tri godine dočekamo sa istim scenarijem, gdje se migranti i njihove patnje redovno koriste kao sredstvo ucjene a građani i vlasti USK se predstavljaju kao nesolidarni krivci za sve. Očito je da je takvo ponašanje postalo pravilo i da Vijeće ministara i IOM od njega nisu planirali odustati.

"Pozivamo Vijeće ministara i međunarodne organizacije da se što hitnije spremi prihvatni kamp na Lipi, da se pojača kontrola istočne granice BiH i da se učine svi napori da se migranti i izbjeglice rasporede i u druge dijelove države. Ujedno, pozivamo i građane na strpljenje i razumijevanje jer ne treba pasti u zamku poistovjećivanja prijestupnika sa svim migrantima, koji su kao i naši građani jedine prave žrtve ove situacije.  "Sad je potvrđeno kako su građani i vlasti USK bili u pravu u svom protivljenju da se kamp za migrante i izbjeglice vrati u gradsko središte u prostor nekadašnje tvornice BIRA. Treba čestitati građanima Bihaća na istrajnosti i dostojanstvu tokom protesta nakon kojima je svima postalo jasno da oni nemaju problem sa migrantima nego sa domaćim i stranim mešetarima", rekao je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.


(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.