5.1.2021. 12:04
1
Radončić poručio Zvizdiću: Napustit ćemo koalicioni dogovor ako SDA nastavi otimati mandate SBB-a u Mostaru
Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić potpisao je prigovor upućen Centralnoj izbornoj komisiji, a koji se odnosi na tačnost objavljenih rezultata Lokalnih izbora u Gradu Mostaru.
Kako je navedeno u obrazloženju prigovora, u utvrđenim i objavljenim rezultatima Lokalnih izbora 2020. godine u Gradu Mostaru kandidat Aleksandar Pikula na biračkom mjestu Tekija 2 ima 0 preferencijalnih glasova, što ne odgovara rezultatima zabilježenim u Obrascu za zbirne rezultate ZR (većinski glas) na kojem ovaj kandidat ima 125 preferencijalnih glasova.

Navodno, pogrešnim unosom broja preferencijalnih glasova ovaj kandidat je pozicioniran na jednom mjestu niže unutar liste, dok bi, da su podaci u utvrđenim i objavljenim rezultatima tačni, odnosno identični podacima iz Obrasca za zbirne rezultate ZR, koji odgovaraju stvarnom stanju, napredovao za jedno mjesto.

Ispravkom unesenih podataka Pikula bi se pozicionirao na šesto mjesto kandidatske liste Koalicije za Mostar i imao mogućnost osvajanja mandata u slučaju da neko od izabranih vijećnika iz bilo kojeg razloga okonča mandat u Gradskom vijeću.

Inače, Fahrudin Radončić je danas poslao poruku Denisu Zvizdiću, koji je koordinator SDA za Mostar, da će, ukoliko se ne vrate pobrisani glasovi kandidatu SBB-a, ova stranka napustiti koalicioni dogovor, prenosi Avaz.

(Mirza Malović)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.