5.1.2021. 16:14
4
Dino Konaković: Žao mi je što sam ja sa Fakulteta sporta i sada trpe i moje kolege
Elmedin Konaković, zastupnik Naroda i pravde kazao je da je veliki dobitak naći „ovakve ljude koji su danas predloženi“.

On je kazao da je jednako bilo hrabro i prošlim sazivima naći ljude koji će obavljati te pozicije.

„U Vladi u kojoj sam ja bio premijer bila su tri DIF-ovca. Resor obrazovanja vodio je DIF-ovac Elvir Kazazović. Nemojte molim vas, zato što se obračunavate sa mnom lično, da derogirate jednu profesiju i da se stavi cijela jedna profesija Univeziteta u Sarajevu stavi u neki potčinjeni položaj“, kazao je Konaković.

„Dobar dio njih radit će za mnogo manje plaće, niko ne dolazi s biroa. Pred nama su teški procesi. Bilo je najava i iz opozicije da će podržati neke dobre ideje. Žao mi je što sam ja sa Fakulteta sporta i sada trpe i moje kolege. Dobio sam niz poruka sa kolega sa DIF-a da zaštitimo tu profesiju“, kazao je Konaković.

Damir Marjanović, samostalni zastupnik u Skupštini KS kazao je da je bilo teško pronaći one koji će se odreći nekih drugih poslova i preuzeti funkcije u Vladi KS.

„Nije to bilo samo teško u onih sedam posto, to je bilo teško uraditi i u onih 93 posto, to je realno stanje odnosa ljudi prema insitucijama u KS i onome što te istitucije mogu uraditi", kazao je Marjanović. 

(NAP)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.