8.1.2021. 8:56
0
Uposlenici Opće bolnice se opraštaju od doktora Adnana Hašimbegovića koji je preminuo od koronavirusa
U protekla 24 sata u Covid odjel Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo , na hospitalizaciju su primljena tri srednje teška pacijenta, a četiri su otpuštena iz bolnice. Na intenzivnoj njezi smještena su četiri pacijenta , a u Covid trijažnoj ambulanti trenutno je jedan pacijent na opservaciji. Tokom jučerašnjeg dana u ovoj ambulanti su pregledana 32 pacijenta.

Jutrošnje ukupno stanje hospitaliziranih u Covid odjelu Opće bolnice iznosi 52 pacijenata.

Osoblje Covid tima na jutarnjem sastanku se učenjem Fatihe i minutom šutnje oprostilo od doktora Adnana Hašimbegovića, oralnog hirurga i nekadašnjeg uposlenika Opće bolnice, koji je preminuo od posljedica koronavirusa. Doktor Hašimbegović je radio u Općoj bolnici skoro dvije decenije, a njegove kolege će ga pamtiti samo po dobru, jer je bio vrijedan i posvećen ljekar i iskreni prijatelj.

Dženaza i ukop dr. Adnana Hašimbegovića će biti obavljena danas, na sarajevskom groblju Vlakovo u 14,30. sati.  Uposlenici Opće bolnice suosjećaju u žalosti porodice.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.