9.1.2021. 8:55
0
Objavljujemo sporni snimak: Poslušajte kako je prof. Edisa Trumić studente u Sarajevu navodno nazvala "kerovima"
Na adresu redakcije Source.ba portala stigao je audio zapis na kojem se prema riječima studenta završne godine Farmacetuskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, čuju degutantne uvrede na njihov račun od strane profesorice sa ovog fakulteta.

Piše: Haris Ahbabović

Naime, tokom pauze u predavanju doc. dr. Edise Trumić mogle su se čuti ponižavajuće i pogrdne riječi upućene studentima koji su svjedočili tome jer je profesorica Trumić zaboravila isključiti mikrofon.

Zapis je, prema riječima studenta, nastao prije dva dana, a dostupan je i na Google meet platformi i nalazi se na fakultetu, a studenti su redakciji Source portala dostavili sporni dio.

Cijelo obraćanje studenta našoj redakciji prenosimo u cjelosti:

- Ovim putem Vam se obraćam kao student završne (V) godine na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, sa razlogom što se 6. januara 2021. godine u 17 sati dogodio eksces tj. nepravda i ponižavanje studenata od strane Doc. dr. Edise Trumić.

Naime, mi smo na završnoj godini na Farmaceutskom fakultetu u Sarajevu uskraćeni već skoro tri mjeseca za predavanja iz predmeta Klinička farmacija iz razloga što je naša odgovorna profesorica na bolovanju te fakultet nije bio u stanju da nađe profesora koji bi nam održao predavanja sve do neki dan kada su angažovali Doc.dr Edisu Trumić sa Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Sinoć u 17h smo imali prvi kontakt kao i prvo predavanje sa dotičnom docenticom sa kojom smo pokušali na početku predavanja da se dogovorimo oko nadoknade svih predavanja i ispita koje nismo imali a koje moramo radi zakonskog roka da zavrsimo za 20-ak dana gdje docentica nije pokazala razumijevanja prema nama te je vidno iznervirana, sa drskošću i povišenim tonom se izderala na naše predstavnike. 

Tokom prve pauze docentica se udaljila od svog računara na kojem nije isključila mikrofon te u komunikaciji sa gospodinom koji se nalazio u istoj prostoriji nazvala nas studente "KEROVIMA" a dotični gospodin joj je rekao da nas "ZAPIŠA/POPIŠA I KO NAS JE*E" te da je ona glavna. Razgovoru su svjedočili svi studenti nakon čega smo napustili predavanje obzirom da smo doživjeli neopisivo poniženje. Smatramo da ovakve riječi i ponašanje ne priliče univerzitetskom profesoru te je nanešena nesnosiva posljedica našem fakultetu i Univerzitetu. Cijelo predavanje je zabilježeno na Google meet platformi i nalazi se na fakultetu a Vama šaljem sporni dio u nadi da ćete objaviti kako se ovakve stvari više ne bi dešavale te kako bi ukazali na neprofesionalno i neetično ponašanje, napisali su u obraćanju.

Dio snimka sa predavanja na kojem se čuju uvrede na račun studenata poslušajte u nastavku.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.