12.1.2021. 12:02
4
Farmaceutski fakultet u Sarajevu: U potpunosti dajemo podršku našim studentima, raskidamo ugovor sa dr. Edisom Turmić
Farmaceutski fakultet Univerziteta u Sarajevu napokon se oglasio povodom nedavnog ekcesa koji se dogodio od strane profesorice Edise Turmić, gdje je studente nazvala "kerovima".
Obzirom da se u javnosti pojavio snimak o kojem se pisalo o nemilo događaju na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu obaviještavamo vas o sljedećem. Obzirom da smo zbog iznenadne bolesti naše drage doc. dr. Selme Škrbo bili primorani  u vrlo kratkom vremenskom periodu osigurati odvijanje procesa nastave iz nastavnog predmeta Klinička farmacija pristupili smo rješavanju problema na najjednostavniji mogući način, a to je angažman nastavnika sa drugih visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini. Pomoć smo zatražili od Univerziteta u Tuzli i to sa Farmaceutskog fakulteta. Naše zahtjeve su na ovom Univerzitetu uvažili na što smo im neizmjerno zahvalni. Na prijedlog Farmaceutskog fakulteta Senat UNSA je odobrio angažman doc. dr. Edise Turmić kao vanjske saradnice kako bi se nadomjestila kolegica koja je na bolovanju. Međutim, komunikacija između doc. dr. Edise Turmić  i studenata koji su slušali nastavu nije uspostavljena na odgovarajući način, a čak je bilo i slučaja vrijeđanja koji ne trebaju biti zastupljeni u akademskoj zajednici. Nakon sastanka kojeg smo u ponedjeljak održali sa studentima i s nastavnikom donijeli smo odluku da se raskida ugovor o daljem angažmanu doc. dr. Edise Turmić po pitanju izvođenja nastave na fakultetu. Ne odobravamo i osuđujemo neprimjereno ponašanje koji trebaju kao članovi akademske zajednice zastupati visoke standarde komunikacije i biti svijetli primjer najboljem dijelu našeg društva. U potpunosti dajemo podršku našim studentima u načelu poštivanja njihovog integriteta i dostojanstva - navodi se u saopćenju Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

(Mirza Malović
4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.