16.1.2021. 14:50
0
Novi problemi u HDZ, Kupres okreće leđa Borjani Krišto
Nakon problema u Tomislavgradu poslušnost stranačkoj centrali otkazao je i opštinski odbor u Kupresu. I pored zahtjeva iz Kantonalnog odbora HDZ-a da se iz stranke isključi predsjednik općinske organizacije i zastupnik u Kantonalnoj skupštini Livanjskog kantona Branko Ivić on je dobio jednoglasnu podršku kolega.

Članovi Općinskog odbora bili su i protiv isključenja aktuelnog ministra policije Marija Lovrića.

Općinski odbor HDZ-a BiH Kupres je jednoglasno donio odluku u kojoj predlažu Predsjedništvu HDZ-a BiH da raspuste KO HDZ-a BiH Livanjskog kantona. Svoje potpise na dokumente koji su otišli u centralu stavilo je svih 17  članova OO HDZ BiH Kupres.

Sukobi u u HDZ- u u Livnu tako su se samo još dodatno produbili. HDZ se osipa, a ova stranka je krajem prošle godine nakon 29 godina po prvi put u Kantonalnoj skupštini otišla u opoziciju. Za novoga premijera imenovan je Ivan Vukadin iz Hrvatskog nacionalnog pomaka, stranke nastale nakon što je iz HDZ-a isključen dio članstva iz Tomislavgrada.

Koliko su u HDZ-u imali lošu procjenu pokazali su i lokalni izbori. Za načelnika Tomislavgrada izabran je kandidat novoosnovane stranke Ivan Buntić, dok je HDZ-ov Jozo Bagarić završio tek na trećem mjestu. Jednako loše je prošla i HDZ-ova lista za Općinsko vijeće. Ispred njih su Hrvatski nacionalni pomak i Nezavisna lista.

Osipanje HDZ-a u Livanjskom kantonu uzrokovano je nezadovoljstvom članstva načinom rada zamjenice predsjednika HDZ-a BiH Borjane Krišto. Upravo nju Čović je poslušao i iz stranke isključio članove iz Tomislavgrada koji su sada preuzeli kantonalnu vladu. Pred Čovićem je teška odluka, ponovo poslušati Borjanu Krišto i raspustiti OO HDZ-a Kupres, ili spašavati dalje ospianje stranke tako što će svojoj zamjenici okrenuti leđa.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.