19.1.2021. 16:24
0
Problem u odvijanju saobraćaja i nastavka gradnje podzemne garaže G3 kod Hitne pomoći
Izgradnja podzemne garaže kod Hitne pomoći u ulici Kolodvorskoj jos uvijek stoji. Općina Novo Sarajevo pokrenula aktivnosti na rješavanju problema.

Nakon svakodnevnih pritužbi građana na dinamiku izvođenja radova na izgradnji podzemne garaže G3 u ulici Kolodvorska u neposrednoj blizini objekta Službe za hitnu pomoć što je prouzrokovalo već nekoliko mjeseci otežano odvijanje saobraćaja na ovom lokalitetu, na inicijativu Općine Novo Sarajevo u zgradi Općine u srijedu, 13. januara ove godine održan je hitni sastanak sa ciljem rješavanja problema nastalih tokom realizacije ovog projekta.

Sastanku su prisustvovali načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović sa saradnicima, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta, budući da je ovo Ministarstvo investitor radova, zatim direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač, predstavnici Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo koji su ujedno i implementatori projekta, te  predstavnici firme „Unigradnja“ izvođača radova.

Napominjemo, izgradnja navedenog objekta je trebala biti realizirana još 15. Novembra 2020 godine ali kako su se javile poteškoće sa izmiještanjem podzemnih instalacija komunalnih preduzeća  na tom dijelu radovi su obustavljeni  dok se ne riješe administrativno – pravne obaveze i stvore uslovi za ponovno uvođenje izvođača radova, što je u međuvremenu prouzrokovalo dodatne probleme oko odvijanja saobraćaja na ovom lokalitetu.

(Alen Bećirević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.