23.1.2021. 12:20
0
Platforma za porgres: Nismo podlegli pritiscima i ucjenama Gabele, zato je istupila iz stranke
Povodom saopćenja Gabela Maide oglasili su se iz Platforma za progres i tvrde da su razlozi za istupanje iz članstva dojučerašnje predsjednice Općinskog odbora Centar Sarajevo Platforme za progres isključivo neostvareni vlastiti interesi.

"Iskreno žalimo što nismo pravovremeno prepoznali njenu spremnost na ovakvo neprincipijelno djelovanje. Istine radi, na mjesto zamjenika Predsjedavajućeg Općinskog vijeća ispred Platforme za progres trebao je biti predložen gospodin Željko Majstorović čemu se gospođa Gabela protivila predlažući sebe kao kandidata za to mjesto.

Stvarni razlog za istupanje iz članstva je činjenica da rukovodstvo Platforme za progres nije podleglo pritiscima i ucjenama gospođe Gabele. Suprotno navodima iz saopćenja, nikakvi pritisci na gospođu Gabelu nisu vršeni od strane bilo kojeg člana, a posebno ne od strane rukovodstva Platforme za progres. Neistinitost saopćenja gospođe Gabele jasna je iz njenih vlastitih navoda kada kaže 'funkcije više od jednog zamjenika su apsolutno nepotrebne i služe za stranačko uhljebljivanja', s obzirom na činjenicu da su se izabrani zamjenici Općinskog vijeća odrekli primanja koja im po važećim propisima pripadaju, jasno je da Platforma za progres ne bi bila izuzeta od ove novouvedene prakse.

Nažalost, u ovom konkrentom slučaju je bio pokušaj provedbe principa 'ako JA neću biti zamjenik, neće niko'. Zbog destruktivne sujete i primarno vlastitih interesa gospođe Gabele, pričinjena je šteta Platformi za progres, ali svakako i građanima općine Centar. Posebno ako se uzme u obzir činjenica da je Majstorović onemogućen u obavljanju ove značajne funkcije u radu Vijeća općine.
Platforma za progres ostaje dosljedna svojim principima i koaliciji sa građanima, a rad u Vijeću će nastaviti zajedno sa g. Majstorovićem i općinskom organizacijom. Platforma za progres neće podleći bilo kakvim ucjenama i pritiscima, te niti jedna osoba nikada neće biti stavljena ispred interesa zajednice i općeg dobra, saopćeno je.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.