25.1.2021. 11:41
1
Udara li Milorad Dodik na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića?
Prema medijskim napisima nedavno se predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorad Dodik navodno susreo sa kontroverznim biznismenom iz Nikšića Miodragom Dakom Davidovićem i episkopom nikšićkim Joanikijem u Banjaluci.

Oni koji dobro poznaju političke odnose to vide kao mogući početak udara na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Zanimljivo je da je prije ručka viđen i poznati biznismen, koji slovi za Dodikovog čovjeka u Srbiji, Veljko Vukelić. Upravo zbog Vukelića u Beogradu je Aleksandar Vučić očitao bukvicu Miloradu Dodiku optuživši ga da radi na njegovom rušenju.

Tada su tvrdilo kako jeda je Vučić Dodiku posebno ukazao na prljave poslove njegovog kuma Veljka Vukelića i njegove veze s pojedinim visokim funkcionerima DS-a, kao i na akcije koje Vukelić sprovodi u Srbiji/Beogradu protiv tamošnje vlasti i srpskog premijera lično. Osim toga Vučić je sramnom smatrao Dodikovu ulogu u crnogorskim izborima, a Dodikov susret s Davidovićem u Beogradu se može protumačiti kao ponovno približavanje lidera SNSD-a Milu Đukanoviću.

Kontroverzni Davidović i episkop Joanikije u Banjaluci su bili odmah nakon Jovanjdana, 21. januara. Nakon sastanka u pratnji Dodikovog savjetnika Pere Simića, kontroverzni biznismen Daka i episkop Joanikije bili su i na ručku u istoj zgradi, na 14. spratu, poznatom restoranu Integra, koja se nalazi u kompleksu vladinih zgrada u Banjaluci.

(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.