27.1.2021. 9:56
0
Nova ministrica, Ivana Prvulović: Isplata korisnicima socijalnih davanja u KS-u nije ugrožena
U Kantonu Sarajevo nije ugrožena isplata korisnicima socijalnih davanja zbog pandemije koronavirusa - kazala je Feni ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović.

Napomenula je da, bez obzira na pandemiju izazvanu pojavom koronavirusa, nema značajnijeg porasta broja korisnika materijalnih davanja u oblasti socijalne zaštite i zaštite porodice sa djecom u Kantonu Sarajevo kada se upoređuje broj korisnika u 2020. godini u odnosu na 2019. godinu.

Prvulović je istakla da su prioriteti Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS u kontekstu socijalne zaštite osoba pogođenih pandemijom blagovremeno ispunjavanje svih obaveza prema korisnicima socijalnih davanja propisanih zakonskim i podzakonskim aktima, kao i dodatna podrška u obezbjeđivanju toplih obroka u saradnji sa javnim kuhinjama u KS za građane Kantona Sarajevo koji se obrate za ovaj vid pomoći a ne ispunjavaju formalne uslove za priznavanje prava na topli obrok u javnim kuhinjama. 

- Prioriteti Ministarstva u kontekstu socijalne zaštite osoba pogođenih pandemijom su i saradnja sa Direkcijom za robne rezerve Kantona Sarajevo radi pružanja dodatne nenovčane pomoći u vidu prehrambenih artikala i higijenskih potrepština osobama u stanju socijalne potrebe i razvijanje partnerstva između Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS i sektora civilnog društva u cilju obezbjeđivanja efikasnije i sveobuhvatnije socijalne zaštite kroz razvijanje mješovitih modela djelovanja - kazala je ministrica Prvulović.

Istakla je da pored navedenog, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS punim kapacitetom poduzima aktivnosti na realizaciji projekata koji su Sporazumom o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u periodu 2021. - 2022. označeni kao prioritetni. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.