28.1.2021. 15:22
0
Prijava Tužilaštvu BiH protiv Milorada Dodika
CIK prijavio Milorada Dodika Tužilaštvu BiH zbog širenja nacionalne mržnje. Danas je sačinjena prijava protiv Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog sumnje na počinjenje krivičnog djela iz člana 145a Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine i ista će biti dostavljena Tužilaštvu BiH.
Nakon saznanja da Tužilaštvo BiH, nakon najmanje dva obraćanja javnosti Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika na press konferencijama u kojima verbalno napada članicu Centralne izborne komisije BiH Vanju Bjelica-Prutinu i Centralnu izbornu komisiju BiH, nije pokrenulo postupak po službenoj dužnost, Centralna izborna komisija BiH je poduzela konkretne korake. 

Danas je sačinjena prijava protiv Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog sumnje na počinjenje krivičnog djela iz člana 145a Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine i ista će biti dostavljena Tužilaštvu BiH. Centralna izborna komisija BiH se ovom prilikom zahvaljuje svim međunarodnim zvaničnicima u BiH i pojedincima iz BiH koji su dali podršku Centralnoj izbornoj komisiji BiH i Vanji Bjelica-Prutini, a posebna zahvalnost ambasadorici Ketlin (Kathleen) Kavalec, šefici Misije OSCE-a u BiH, Johani Stremkvist (Johanni Stromquist), ambasadorici Kraljevine Švedske u BiH, Metju Fildu (Matthew Field), ambasadoru Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, gđi Ekaterini Dorodnovoj, zamjenici Šefa Delegacije EU u BiH i Ambasadi SAD-a u BiH, piše "avaz.ba".

(Alen Bećirević)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.