4.2.2021. 9:57
0
Medicinare u Banja Luci "stimulišu" sa 72 feninga po danu
Medicinske sestre i tehničari u Domu zdravlja Banja Luka ostali su šokirani nakon uvida u bankovne račune i saznanja da im je za dan rada u ARI ambulantama (ambulanta za akutne respiratorne infekcije) plaćeno 72 feninga.
Ni predstavnicima Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Doma zdravlja Banja Luka nije jasno o kakvom se obračunu radilo i šta se ovakvim isplatama željelo postići, osim ponižavanja medicinskih radnika u Banjoj Luci.

Iz Doma zdravlja odgovaraju da svoje zaposlene nagrađuju skraćenim radnim vremenom i sredstvima kojima raspolaže ustanova te su podsjetili da su u dva navrata prošle godine medicinskim radnicima isplaćene uvećane plate od po 10 posto te jednokratna novčana pomoć od 1.000 maraka, piše EuroBlic.

Iako su već godinama degradirani i poniženi u svom radu, jer imaju najmanje koeficijente od svih kolega u Republici Srpskoj, izgleda da je posljednji obračun kap koja je prelila čašu.

(Mirza Malović)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.