7.2.2021. 12:26
1
"Irmi nisu dali da postane gradonačelnica. Zbog toga bi lako mogla postati predsjednica. Ko se zadnji smije i to..."
Sada je izvjesno da Irma Baralija (Naša stranka), najzaslužnija za izbore u Mostaru nakon 12 godina, neće biti gradonačelnica grada na Neretvi.

U politički igricama HDZ-a i Koalcije za Mostar predvođene SDA, a u kojoj su još SBB, DF, Stranka za BiH i BPS, Baralija nije dobila zasluženu priliku da bude na čelu grada kojem je vratila demokratiju. 

Ponukalo je to člana stranke Narod i Pravda Harisa Bašića da na Twitteru objavi zanimljivu poruku: "Irmi nisu dali da postane gradonačelnica. Zbog toga bi lako mogla postati predsjednica. Ko se zadnji smije i to.. ", poručio je Bašić. 

Opći izbori su daleko, ali ovakvo promišljanje je na Twitteru izazvalo reakciju, pa su objavu "lajkali" i predsjednik NIP-a Elmedin Konaković, načelnik sarajevske općine Centar Srđan Mandić.

Znači li to da bi NiP mogao podržati Baraliju i da bi Bh. blok s Narodom i pravdom mogao imati Baraliju kao zajedničku kandidatkinju za Predsjedništvo BiH ne znamo, ali bi zajednički kandidat ovih stranaka svakako bio znatno jači takmac u ovoj političkoj borbi.

(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.