9.2.2021. 9:22
0
Opća bolnica: Tri mjeseca praćenje stanja covid pacijenata
U protekla 24 sata u Covid odjel sarajevske Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ na bolničko liječenje su primljena tri pacijenta, a isto toliko je otpušteno kući. Jutrošnje ukupno stanje hospitaliziranih u Covid odjelu iznosi 45 pacijenata, od kojih je jedno na intenzivnoj njezi.

Podsjećamo građane da je jučer otvorena postcovid ambulanta u Općoj bolnici planirana samo za pacijente koji su se liječili u ovoj zdravstvenoj ustanovi od Covid-19. Planirano je da se tri mjeseca, od izlaska sa bolničkog liječenja, nastavi multidiciplinarno pratiti zdravstveno stanje ovih pacijenata.

U necovid odjel Opće bolnice ječer je 45 pacijenata primljeno na hospitalizaciju, a 39 je završilo bolničko liječenje i otpušteni su kući. Tokom jučerašnjeg dana bilo je 1187 pregleda i pruženo je više od 4 hiljade usluga. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.