13.2.2021. 17:30
4
Abdulah Skaka: Potresla me vijest da nas je napustio bivši gradonačelnik Istanbula dr. Kadir Topbaş
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka izrazio je žaljenje jer je preminuo osvjedočeni prijatelj Sarajeva, bivši gradonačelnik Istanbula Kadir Topbaş.

- Potresla me vijest da nas je napustio bivši gradonačelnik Istanbula dr. Kadir Topbaş. On je, svojim izrazito prijateljskim djelovanjem, te razvojem međunarodnih i međuljudskih odnosa dao izuzetan doprinos u uspostavljanju saradnje i izuzetno sadržajnih, pobratimskih odnosa. Hvala za dugogodišnje prijateljstvo sa Bosnom i Hercegovinom i njenom prijestolnicom - istakao je Skaka.

Podsjeća da je u februaru 2015. godine Topbaş proglašen počasnim građaninom Grada Sarajeva, a 2017. godine proslavljeno je 20 godina pobratimstva manifestacijom "Dani kulture Istanbula u Sarajevu".

- Porodici želim sabur, a cijenjenom gradonačelniku, osvjedočenom prijatelju Sarajeva, lijepi džennet - dodao je Skaka u saopćenju. 

(Fena)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.