17.2.2021. 8:42
0
Počinje drive-in testiranje na koronavirus
Punkt za drive-in testiranje na koronavirus koji se nalazi na parkingu kod mosta Suade i Olge počinje sa radom od danas. Punktom će upravljati JU “Dom zdravlja”, a radno vrijeme punkta će biti od 8:00 do 14:30 sati, svakog dana u sedmici.

“Punkt je isključivo drive-in, a testiranje pacijenata vršit će se samo uz e-uputnicu porodičnog ljekara”, navode iz JU Dom zdravlja KS.

U radu na punktu Vrbanja bit će uključene sve organizacione jedinice ove javne ustanove.

Sa radom nastavljaju i već formirani punktovi koji se nalaze u sklopu organizacionih jedinica i Covid ambulanti. Njihov rad se nastavlja po već ustaljenom radnom vremenu.

Vlada KS je krajem januara ove godine dala zaduženja nadležnim ministarstvima javnim i zdravstvenim ustanovama u Kantonu da realizuju aktivnosti s ciljem otvaranja ovog punkta koji je prve ovakve vrste u Kantonu Sarajevo od početka pandemije. 

U 12:00 sati premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministar zdravstva KS Haris Vranić obići će punkt za drive-in testiranje na koronavirus zajedno sa Muhamedom Ahmićem, direktorom Javne ustanove Dom zdravlja KS.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.