26.2.2021. 13:42
0
Širi se krug podrške za Fond "Zajedno smo sigurne"
Fond „Zajedno smo sigurne“ je pokrenula Fondacija lokalne demokratije s ciljem prikupljanja neophodnih sredstava za obezbjeđenje sigurnog smještaja i pokrivanja troškova života za žene i djecu žrtve nasilja koji moraju napustiti Sigurnu kuću. Nakon samo par mjeseci rada Fond je počeo dobijati značajnu podršku fondacija, društveno-odgovornih kompanija u BIH kao i građana.
Fondacija Hastor je prepoznala važnost podrške ženama i djeci žrtvama nasilja, te će omogućiti stipendiranje određenog broja djece za 2021. godinu u sklopu Fonda „Zajedno smo sigurne“. Ovim će se omogućiti da ova djeca dobiju priliku za školovanje te da ne odustanu od istog.

Izuzetno značajnu podršku tokom 2021. godine Fond „Zajedno smo sigurne“ dobija od kompanije „BH Telecom“. Promocijom ove kompanije na društvenim mrežama Fondacije lokalne demokratije i Fonda „Zajedno smo sigurne“ direktno se pomaže radu i razvoju Fonda, stoga svaki put kad ugledate njihovu reklamu imajte na umu da su tu za sve žene i djecu koje su žrtve nasilja. 

Prikupljena sredstva iz Fonda će omogućiti da se ženama i djeci koji su žrtve nasilja u porodici obezbijedi prelazni smještaj nakon napuštanja sigurne kuće. Smještaj i podrška nakon boravka u Sigurnoj kući te tokom perioda osamostaljenja su ključni kako bi se ženama i djeci osiguralo sigurno okruženje i novi početak. 

Osim podrške Fondu „Zajedno smo sigurne“, kompanija BH Telecom kao društveno-odgovorna kompanija, kontinuirano obezbjeđuje podršku brojnim organizacijama i projektima usmjerenim za pomoć ugroženoj populaciji, osobama sa invaliditetom i posebnim potrebama, narodnim kuhinjama, humanitarnim udruženjima i obrazovnim institucijama.

I tokom pandemije je BH Telecom poduzeo niz društveno odgovornih akcija kako bi svim svojim korisnicima i građanima pomogli u teškom i izazovnom vremenu. Primarni cilj je bio zaštita zdravlja građana i obezbjeđenje kontinuiteta servisa, te je značajna podrška pružena zdravstvenim institucijama, školama i učenicima, poslovnoj zajednici i bh. građanima.
 

(Saliha Rokša)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.