27.2.2021. 19:15
0
SBB HNK: U Mostaru je djelovala mešetarska skupina
Ograđujemo se od rada i djelovanja pomenute grupe koji su radili isključivo u ličnom interesu i izvršili krađu glasova na Lokalnim izborima u Mostaru.
U Mostaru je danas održan sastanak osnivača i članova SBB-a, koji su se samoinicijativno okupili da daju podršku predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću za donesenu odluku o isključenju iz Stranke samozvanog gradskog odbora SBB-a.

Saopćeno je to danas iz Kantonalnog odbora SBB-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, prenosi N1..

“Ovom prilikom ograđujemo se od rada i djelovanja pomenute grupe koji su radili isključivo u ličnom interesu i izvršili krađu glasova na Lokalnim izborima u Mostaru. Aktivni članovi SBB-a koji nisu podržavali rad samozvane grupe iz cijelog Hercegovačko-neretvanskog kantona žele poslati snažnu poruku da nije nanesena šteta ili raskol u redovima stranke, već naprotiv odluka predsjednika je dovela do samoinicijativnog okupljanja i stotina poziva starih članova koji su ostali dosljedni izvornim ciljevima SBB-a”, saopćili su iz SBB HNK.

Član KO SBB-a ispred GO Čapljina, jedan od osnivača SBB-a u Hercegovini Natko Bitanga kazao je da se ograđuje od dijela rukovodstva koje bi, kako je rekao, nazvao mešetarskom skupinom u KO HNK.

“Dajem potpunu podršku na donesenoj odluci o isključenju pojedinaca koji su nanijeli štetu ugledu SBB-a i koji su prouzrokovali da jedan stari dio članova i organizatora SBB-a u HNK bude na margini događaja u stranci i isključeni iz svih dešavanja u radu stranke. SBB je i ovom odlukom pokazao da neće tolerirati izborne krađe u svojim redovima i da je logo SBB-a mnogo jači od isključenih pojedinaca”, rekao je Natko Bitanga, član KO SBB HNK.

Minela Turkić, predsjednica OO SBB Jablanica rekla je da je SBB u Jablanici jedna od najuređenijih i najzdravijih organizacija SBB-a u HNK.

“Nismo bili pod uticajem grupe iz Mostara i nikada nismo djelovali mimo izvornih ciljeva SBB-a. Uložili smo mnogo truda i rada u OO, tu smo od osnivanja i ostali smo dosljedni pravim ljudskim vrijednostima i proklamovanim ciljevima SBB-a. Kao članica KO aktuelna vjećnica OV Jablanica i predsjednica OO Jablanica, sa svim članovima OO Jablanica ostajemo aktivni u SBB-u i na dostojanstven i pošten način borit ćemo se za boju budućnost naše države”, kazala je Turkić.
(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.