2.3.2021. 12:14
0
Vijeće ministara BiH odlukom prihvatilo donaciju Srbije u indijskim vakcinama
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na vanrednoj telefonskoj sjednici prihvatilo donaciju kojom je Republika Srbija obezbijedila Bosni i Hercegovini, za potrebe Federacije BiH, pet hiljada doza lijeka – vakcina Kovišild (COVISHIELD - ChAdOx1 nCoV-19 Corona Virus Vaccine), proizvođača Instituta za serume iz Indije (SERUM INSTITUTE OF INDIA PRIVATE LIMITED), saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.
Ministarstvo civilnih poslova BiH, kao nadležna institucija, određeno je za primaoca donacije uime Vijeća ministara BiH, a za potpisnika sporazuma o donaciji je ovlašćena ministrica civilnih poslova.  

Te vakcine danas su stigle na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

(FENA) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.