2.3.2021. 15:16
2
Zbog slike sa kokardom: Filozofski fakultet raskida saradnju sa Admirom Kalabić
Filozofski fakultet u Tuzli pokrenuo je proceduru za raskid saradnje sa Admirom (Mijom) Kalabić zbog fotografije na kojoj se slikala sa zastavom RS-a i sa kapom na glavi na kojoj je četnička kokarda.

Ovu vijest potvrdio je i profesor Filozofskog fakulteta Mirza Mehmedović.

- Već je pokrenuta procedura za raskid saradnje. Na ovaj način je Filozofski fakultet pokazao da je adekvatno odgovorio na ovakvo ponašanje. Lično podržavam svaki oblik sankcija protiv ovakvih osoba, odnosno onih koji negiraju ustavni poredak BiH. To se posebno odnosi na nastavnike, koji bi, zbog posla koji obavljaju, trebali biti uzori u svom ponašanju svim ostalima i koji bi trebali promovisati istinske vrijednosti, kazao je Oslobođenje Mirza Mehmedović, prenosi Oslobođenje.

Inače, Admira Kalabić, kako smo saznali, nije uposlenica Filozofskog fakulteta u Tuzli. Ona je na ovom fakultetu angažovana kao asistentica na Odsjeku za njemački jezik, ali po osnovu ugovora o djelu.

Glavna akterka Admir Kalabić nije željela komentarisati ovaj slučaj.


(Admir Oručević)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.