2.3.2021. 16:46
0
U školi skijanja ove zime 3.822 sarajevska osnovca
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić i ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota-Muminović posjetili su danas sarajevske osnovce, polaznike Škole skijanja na Babinom Dolu na Bjelašnici.
Ovo je nastavak trogodišnjeg projekta resornog ministarstva kroz koji se nastoji približiti skijanje kao sport većem broju učeničke populacije. U školu skijanja ove godine prijavila su se 3.822 učenika šestih razreda osnovnih škola, čiji su roditelji dali odobrenje zbog pandemije COVID -19.

- Brinuli smo da li ćemo moći iznijeti projekt ove godine, zbog sveukupne epidemiološke situacije, ali uz dodatni organizacijski napor i u saradnji sa školama, do sada je sve proteklo po planu. Ovo je prilika da naši osnovci nauče osnove jednog olimpijskog sporta, da se druže i korisno provedu vrijeme. Sretna sam što čujem njihovu graju i što ih vidim u ovako lijepom ambijentu - navela je ministrica Hota-Muminović.

Predsjedavajući Skupštine Elvedin Okerić je kazao da je Skupština KS podržala zastupničku inicijativu da se nastavi projekt Škole skijanja i ove godine te naveo da mu je drago da mališanima nije uskraćena mogućnost da uče osnove skijanja.

- Iznimno je važno za djecu da budu uključena u ovu vannastavnu aktivnost. Naše je opredjeljenje da se ovaj projekt unapređuje, za što ćemo planirati veća budžetska sredstva - istakao je Okerić.

Škola skijanja će trajati do 19. marta.

Koordinator Škole skijanja Fikret Radončić je rekao da se primjenjuju sve propisane epidemiološke mjere, navedene u uputstvu koje je dato nastavnom osoblju. U Školu skijanja, također, uključena su i djeca s teškoćama u razvoju, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

(FENA)
 
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.