4.3.2021. 15:04
0
Ispunjeni naknadno postavljeni uslovi za isporuku vakcina putem Covax-a
Na današnjoj sjednici utvrđen je i bit će hitno upućen Predsjedništvu BiH Prijedlog amandmana na Ugovor o nabavki vakcina - „Commitment agreement-committed purchase arrangement“ između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Globalne alijanse za vakcine (GAVI), a za bh. potpisnika je predložena ministrica civilnih poslova Ankica Gudeljević.

Istovremeno su prihvaćeni Sporazum između Vijeća ministara BiH i AstraZeneke AB (AstraZeneca AB) o odšteti AstraZeneke (AZD1222) i Ugovor o obeštećenju od strane Kovaksa za države koje vrše nabavku preko agencija za nabavku između Vijeća ministara BiH i Fajzera/Bionteha (Pfizer/BioNTech). Za njihovo potpisivanje ovlaštena je ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević.

Prethodno je Vijeće ministara BiH usvojio Informaciju o potrebi njihovog zaključivanja, nakon što su dobijena pozitivna mišljenja nadležnih državnih, entitetskih i institucija Brčko Distrikta BiH.

BiH je polovinom februara, dok je očekivala da stignu prve doze ranijih ugovorenih i plaćenih vakcina iz Kovaksa, dobila novi uslov kojim se traži potpisivanje amandmana na ugovor.

Podsjećamo da je Vijeće ministara BiH još krajem prošle godine u okviru odobrenog višegodišnjeg projekta izdvojio 2.000.000 KM za izmirenje troškova nastalih u procesu nabavke vakcine u BiH, uključujući, između ostalog, isporuku, uvoz i raspodjelu vakcina protiv Kovida-19, troškove transporta, skladištenja, te osiguranja kvaliteta.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.