5.3.2021. 15:12
2
Bakir Izetbegović: Tražio od EU da nam pomogne u nabavci vakcina koje smo platili
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović kazao je da je sinoć na sastanku s predstavnicima međunarodne zajednice kojem je prisustvovao zajedno sa liderima HDZ-a BiH Draganom Čovićem i SNSD-a Miloradom Dodikom zatraženo od šefa Delegacije Evropske unije u BiH Johanna Sattlera da pomogne BiH u nabavci vakcina za kolektivnu imunizaciju.

- Tražili smo da se naše vakcine koje smo platili ne šalju na druge destinacije gdje se više plaća. Stvorilo se crno tržište i to je jedna jako tražena roba. BiH je platila svoj dio kontingenta i insistiramo na tome da nam pomognu da dođemo do njih - istakao je Izetbegović.

Komentirajući sinoćnji sastanak, Izetbegović je kazao da se situacija neće popraviti samo nakon jednog sastanka.

- Bez obzira šta mislile stranke i njihovi lideri jedni o drugima i kakve odnose oni imali, mi predstavljamo tri naroda u BiH. Neophodno je tražiti načina da sve to skupa bolje funkcioniše - poručio je Izetbegović.

Istakao je da u tome pomažu predstavnici međunarodne zajednice već decenijama.

- Atmosfera je bila dosta dobra, neki konkretan pomak nije napravljen, više se išlo na to da se vidi kojim putem krenuti, od lakšeg ka težem, kada je u pitanju 14 prioriteta Evropske komisije i kako da dođemo do kandidatskog statusa - zaključio je Izetbegović.

(Fena)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.