7.3.2021. 9:49
0
U RS stiže novih 20 hiljada 'Sputnjik' vakcina
Prema najavama iz Moskve, 20.000 novih doza vakcina "Sputnjik" trebalo bi danas da stignu u Banja Luku, odnosno bh. entitet RS.

Planirano je da pošiljka iz Moskve do Beograda bude prevezena avionom, a odatle do Banja Luke drumskim saobraćajem.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović kaže da misli da će RS svakih 7 do 10 dana dobijati po 20.000 doza vakcina "Sputnjik".

Vakcinacijom iz prve pošiljke biće obuhvaćeni zdravstveni radnici, prioritetno iz bolnica, potom i primarnog sektora.

- Potom će se vakcinisati osobe iz ustanova zdravstvene zaštite i njihovi njegovatelji, lica sa hroničnim oboljenjima i stariji od 65 godina - rekao je direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković . 

Zeljković je za RTRS istakao da distribucija prema zdravstvenim ustanovama počinje istog dana kad vakcine budu dopremljene u Banja Luku.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.