9.3.2021. 15:35
0
Nakon požara: Iz Alternative potvrdili da nema povrijeđenih i da proizvodni kapaciteti nisu oštećeni
Požar je izbio u devastiranoj hali koja je služila za skladištenje ambalažnog materijala - Prema riječima očevidaca uposlenici obližnje firme Sinkro uspjeli su da prekinu liniju širenja vatre kako se požar ne bi prenio na ostale objekte.
Veliki požar u krugu fabrike Famos u sarajevskom naselju Hrasnica bio je jedan od događaja koji su definitivno obilježili ponedjeljak, barem kada je glavni grad naše zemlje u pitanju. 

Srećom nije bilo povrijeđenih, a nedugo nakon požara, kakav, po intezitetu vatre, dugo nije viđen u sarajevskom kantonu, ispostavilo se da se radilo o hali koja pripada firmi Atlernativa d.o.o, a koja se inače bavi proizvodnjom termoizolacionih panela, profilisanih limova i limarske galanterije.

Kontaktirali smo firmu Alternativa odnosno generalnog direktora, Saliha Lemeša, kako bi saznali koliku je štetu pretrpila ova inače vrlo uspješna bh. kompanija, međutim, ostali smo uskraćeni za odgovor, te nam je rečeno da će se oglasiti saopštenjem, što su jučer i učinili.

U Alternativi su se posebno zahvalili na pomoći uposlenika susjednih firmi, koji pomogli u spriječavanju nastanka još veće štete. 

Naime, prema riječima očevidaca uposlenici obližnje firme Sinkro uspjeli su da prekinu liniju širenja vatre kako se požar ne bi prenio na ostale objekte.

"Povodom jučerašnjih događaja želimo obavijestiti javnost da nije bilo ljudskih žrtava niti povrijeđenih osoba u požaru koji se dogodio u našoj firmi. Požar je izbio u devastiranoj hali koja je služila za skladištenje ambalažnog materijala (drvene palete, kartonska ambalaža i sl.)

Ovim putem se želimo zahvaliti Profesionalnoj Vatrogasnoj Brigadi Kantona Sarajevo na brzoj i efikasnoj intervenciji, pripadnicima MUPA-a KS i svim ostalim službama koje su pritekle u pomoć.
Posebnu zahvalnost iskazujemo našim uposlenicima i osoblju susjednih firmi koji su dali značajan doprinos u gašenju požara.

Dodatno želimo naglasiti da se u zahvaćenom objektu nije odvijala proizvodnja i da proizvodni kapaciteti nisu pretrpjeli štete. Sve radne aktivnosti nastavljamo redovno, te ćemo sve ranije preuzete obaveze realizovati prema ugovorenim rokovima", poručili su iz Alternative.

NOVINAR: Mirza Kadić.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.