12.3.2021. 11:08
0
SDS pozvao Milorada Dodika i Željku Cvijanović da realizuju zaključke sa zadnje sjednice NSRS
Pozivam predsjednicu Željku Cvijanović i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da realizuju zaključke koje su usvojeni na sjednici Narodne skupštine jer u protivnom sva njihova predstava će se pokazati kao još jedan u nizu igrokaza i zamajavanja sopstevnog naroda kazao je šef Kluba poslanika SDS Miladin Stanić.

Ja vam sad odgovorno tvrdim da će Milorad Dodik i Željka Cvijanović pokazati kukavičluk i neće realizovati zaključke kojima se junački busaju u prsa pred javnosti Republike Srpske. Da bi ubrali koji politički poen, napraviće još veći pritisak na Republiku Srpsku" – pojasnio je Stanić.

Stanić pojašnjava da gospodin Dodik godinama krčmi sudbinu sopstvenog naroda vežući sudbinu Republike Srpske za svoju sopstvenu političku sudbinu.

"Godinama Dodik saziva posebne sjednice i donosi zaključke koji se ne provode nigdje i zaborave se treći dan nakon sjednice. Dodik je čak i priznao da zna da Incko neće doći u Narodnu skupštinu da podnese izvještaj ali je i dalje nastavio svoju predstavu za javnost. Godinama se već ne provode zaključci Narodne skupštine a samo se srozava njen dignitet" – kazao je Stanić.

Stanić je rekao da postoje zaključci Narodne skupštine Republike Srpske da se povuku srpski predstavnici iz institucija BiH ali da njegovi ministri na čelu sa Tegeltijom još sjede u Savjetu ministara.

"Sve što Milorad Dodik i Željka Cvijanović rade, rade u dnevno-političke svrhe. Bez ideje, vizije a i političke odgovornosti. Narodna skupština je toliko ponižena Dodikovom samovoljom a sudbina Republike Srpske se pokušava vezati sa političku sudbinu Milorada Dodika. SDS neće davati legitimitet politici jednog čovjeka" – zaključio je Stanić.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.