14.3.2021. 16:08
0
U samo četiri dana u Sarajevu zakazano 90 dženaza i sahrana!
FOTO: Stav, Faktor
Veliki broj građana KS obolio je od koronavirusa, a jasno je da je novi soj mnogo opasniji.

Piše: H. Ahbabović

Ono što je posebno upečatljivo, veliki broj dženaza i sahrana organizovan je posljednjih dana na tlu KS. Dženaze i sahrane po Barama, Vlakovu, manjim i većim sarajevskim padinskim grobljima, sve su češće, a novine sve punije smrtovnica.

U martu prošle godine u Sarajevu je umrlo 335 osoba. Prosječno 11 osoba dnevno. U samo četiri dana marta, od 8. do 12., u glavnom gradu Bosne i Hercegovine umrlo je najmanje 90 ljudi, piše Stav.

U odnosu na mart 2020. godine smrtnost je više nego udvostručena. Neki su umrli od Covida, neki zbog Covida, treći iz nekog drugog razloga, ali je smrtnost u martu znatno veća u odnosu na prošlu godinu.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.