15.3.2021. 10:58
0
U KS-u tokom proteklog dana evidentirana 502 nova slučaja Covid-19
Nakon laboratorijskih analiza 1.359 uzoraka, u Kantonu Sarajevo su proteklog dana evidentirana 502 nova slučaja Covid infekcije.

Od tog broja, 347 novozaraženih osoba pripada porodičnim klasterima ili kontaktima sa ranije zaraženim osobama. 

Nažalost, tokom jučerašnjeg dana, preminulo je 13 pacijenata koji su bili zaraženi koronavirusom. Zabilježen je oporavak 396 osoba u istom periodu. 

Trenutno je u KS hospitalizirano 666 osoba sa oboljenjem Covid-19. Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevo nalazi se 519 pacijenta, a u Općoj bolnici "Prim. dr Abdulah Nakaš" 147 pacijenata. Pomoć respiratora koristi 10 osoba.

Kanton Sarajevo danas bilježi 4.599 aktivnih slučajeva Covid-19 infekcije. U samoizolaciji se nalazi 6.168 osoba. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana prosječan broj novozaraženih osoba iznosi 610, dok sedmična incidenca, odnosno broj novozaraženih u prethodnih sedam dana na 100.000 stanovnika iznosi 1.015. 

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, iz Zavoda za javno zdravstvo apeliraju na maksimalno poštivanje mjera koje su na snazi. Posebno se ukazuje na važnost pravilnog nošenja maske, održavanja fizičke distance, izbjegavanja gužvi i zatvorenih prostora kao i mjesta na kojima su mogući bliži kontakti duže vrijeme, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(FENA)

KSCOVID19
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.