16.3.2021. 14:40
0
Mamić: Zatvorsku kaznu služit ću samo u BiH
Pravnici to znaju, ja formalno nikada nisam bio bjegunac niti sam danas bjegunac. Kada je prva presuda izrečena ja sam bio u Bosni i Hercegovini i odlučio sam tu ostati.
Bivši predsjednik GNK Dinamo Zdravko Mamić izjavio je da ako bude služio zatvorsku kaznu služit će ju u Bosni i Hercegovini.

Nakon što je Vrhovni sud Republike Hrvatske potvrdio presudu osječkog Županijskog suda kojom je Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora za izvlačenje 116 miliona kuna iz Dinama, Mamić je sazvao konferenciju za novinare u Mostaru na kojoj je opširno govorio o svojoj suradnji s Dinamom u proteklih tridesetak godina i presudi kojom su on i njegovi suradnici pravomoćno osuđeni na zatvorske kazne.

- Ako dođe do toga, zatvorsku kaznu ću služiti isključivo u BiH. Pravnici to znaju, ja formalno nikada nisam bio bjegunac niti sam danas bjegunac. Kada je prva presuda izrečena ja sam bio u Bosni i Hercegovini i odlučio sam tu ostati - kazao je Mamić.

Obavijestio je novinare da je nakon presude Vrhovnog suda podnio neopozivu ostavku na članstvo u Skupštini GNK Dinamo i zatražio da ga se razriješi funkcije Dinamovog savjetnika.

Također je zatražio da se napravi revizija Dinamove blagajne u trenutku odlaska braće Mamić iz zagrebačkog kluba, ustvrdivši kako Dinamo u ovom trenutku nikome ne duguje niti lipe, a da momčad vrijedi sto miliona eura.

No, upozorio je kako strahuje za budućnost kluba te je izrazio bojazan da bi se u sljedeća tri mjeseca mogao dogoditi crni scenarij u kojem bi Dinamo mogao prestati postojati.

Mamić je ustvrdio kako je hrvatsko pravosuđe presudom braći Mamić dovelo u pitanje budućnost hrvatskog nogometa.

- Ugrožena je budućnost ne samo Dinama, već cijelog hrvatskog nogometa jer je Dinamo generator hrvatskog nogometa - poručio je Zdravko Mamić.

Dodao je kako u presudi Vrhovnog suda stoji da Mamić i njegovi suradnici nisu oštetili državni proračun niti za jednu kunu te da je oštećen Dinamo, iako je, po njegovim riječima, sam klub utvrdio da nije oštećen.

(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.