23.3.2021. 17:40
0
Radmila Komadina nova-stara glavna savjetnica Grada Mostara
Protiv davanja suglasnosti na njezino imenovanje glasalo je sedam, a suzdržan je bio jedan vijećnik.
Za glavnu savjetnicu Grada Mostara vijećnici su u utorak s 24 glasa izabrali  Radmilu Komadinu koja je i do sada bila na toj dužnosti.

Protiv davanja suglasnosti na njezino imenovanje glasovalo je sedam, a suzdržan je bio jedan vijećnik.

Uoči davanja suglasnosti, mostarski gradonačelnik Mario Kordić kazao je kako je Komadina zaslužila njegovu podršku i povjerenje te je zamolio vijećnike da stanu iza njega odnosno da podrže Komadinu.

Nakon izglasavanja suglasnosti nova-stara savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina zahvalila je na podršci vijećnika kazavši kako nije beznačajno u ovom vremenu dobiti potporu 24 glasa. Izrazila je nadu da će u iduće četiri godine opravdati povjerenje koje su joj dali vijećnici.

Komadina je inače na poziciji glavne savjetnice Grada Mostara od 2006. godine.

Prema Statutu Grada, predsjednik Gradskog vijeća, gradonačelnik i glavni savjetnik ne mogu biti iz reda istog naroda. Komadina dolazi iz reda srpskog naroda.
(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.