23.3.2021. 20:14
0
Dodik i Vučić: Građanima bh. entiteta RS omogućeno liječenje u Srbiji
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o mogućnosti korišćenja bolničkih kapaciteta u Srbiji za građane Republike Srpske te da je Srbija stavila svoje kapacitete na raspolaganje, piše Avaz.

Vučić je potvrdio da će građanima ovog bh. entiteta, pogotovo onima sa težim kliničkim slikama, biti omogućeno liječenje u Srbiji.

Dodik je zahvalio Srbiji i Vučiću za donaciju respiratora i medicinske opreme.

On je istakao da je u Republici Srpskoj sve veći broj zaraženih i hospitaliziranih, da je UKC već popunio kapacitete, te da je potrebno osposobiti dodatne kapacitete, tj. opremiti ih, u čemu će pomoći ova donacija Srbije.

- Činjenica je da nam trebaju i obučeni ljudi za korištenje sve te opreme - rekao je Dodik.

On je istakao da Srbija i u pandemiji pokazuje liderstvo.

- Srbija ne samo da je obezbijedila za svoje građane sve što je potrebno, već pomaže i regionu. Ovo je kontinuirana pomoć Srpskoj. Srbija je na početku krize pomogla, uvijek je bila tu da pomogne kad treba - rekao je Dodik.

(Ajdin Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.