24.3.2021. 10:02
0
Novo razočarenje na pomolu: Ništa od 500.000 ruskih vakcina za FBiH!
Kompanija "Medimpex" iz Sarajeva s kojom je Zavod za javno zdravstvo FBiH, po zaduženju Federalne vlade, 18. marta sklopio ugovor o nabavci vakcina, kako je potvrđeno za "Avaz", nije dostavila neophodnu dokumentaciju do roka koji je istekao sinoć u ponoć (23. marta), prenosi danas Dnevni Avaz.

Piše: H. Ahbabović

Medimpex je nadležne obavijestio o tome da nisu dobili potrebnu dokumentaciju od Ruskog investicionog fonda, rekli su iz Zavoda. Dokumentacija na koju se čekalo  bila je osnov za otvaranje akreditiva u poslovnoj banci, prenosi Avaz.

Za sada je nejasno hoće li biti raskinut Ugovor s "Medimpexom", zbog činjenice da su na ovaj način prekršili određene odredbe ili će, pak, ovoj kompaniji biti dat novi rok, a o čemu će odlučiti Vlada FBiH.

Medimpex se ugovorom  obavezao da će isporučiti 500.000 doza vakcina Sputnik V za potrebe imunizacije stanovništva na području Federacije BiH.

Prvi kontigent od 100.000 doza vakcina trebao je biti isporučen  u roku od tri  dana nakon potvrde o prihvaćanju akreditiva od proizvođača. Preostale isporuke od 400.000 doza vakcina bi se isporučivale sukcesivno.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.