31.3.2021. 13:53
0
Vranić: Novinari u KS neće biti uvršteni u grupu prioriteta za vakcinisanje
Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić kazao je danas u izjavi Feni da novinari u Kantonu Sarajevo neće biti uvršteni u grupu prioriteta za vakcinisanje protiv Covida-19.

- Novinari su kategorija koja ne spada u prioritete. Kada narušite jednom sistem prioriteta onda se čitava piramida ruši. Novinari neće biti stavljeni u prioritet sve dok ne bude završena prva linija zdravstvenih radnika - naglasio je Vranić.

Podvukao je da novinari neće biti na listi prioriteta za vakcinaciju sve dok se ne vakcinišu i farmaceuti koji rade u apotekama.

- Prioritet su i policija, vatrogasci, osobe u staračkim domovima. Ne mislim da novinare ne treba uvrstiti, ali kada bi sada došao veliki kontingent vakcina, onda bi bilo normalno - zaključio je Vranić.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.