2.4.2021. 16:59
0
Tegeltija razgovarao sa predstavnicima Svjetske banke o budućoj saradnji
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas putem video-linka sa predstavnicima Svjetske banke o Okviru partnerstva sa BiH za period od 2022. do 2026., aktuelnoj ekonomskoj situaciji u BiH izazvanoj pandemijom, te o daljnjim aktivnostima u svjetlu buduće saradnje sa tom finansijskom institucijom.

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija upoznao je predstavnike Svjetske banke sa glavnim pravcima djelovanja Vijeća ministara u narednom periodu. 

Također, razgovarano je i o mogućnostima korištenja novih finansijskih instrumenata, podršci zdravstvenom sektoru teško pogođenom pandemijom, kao i mogućoj podršci u realizaciji infrastrukturnih projekata.

Zajednički je usaglašeno da će tri osnovna programa djelovanja Svjetske banke u BiH za period od 2022. do 2026. biti u vezi sa reformom zdravstvenog sektora, reformom preduzeća u državnom vlasništvu, te programom zelene tranzicije, koja uključuje poseban program kvaliteta vazduha.

Posebna pažnja bit će posvećena omogućavanju korišćenja potencijala privatnog sektora za brzi rast i otvaranje novih radnih mjesta, ulaganje u ljudski kapital, te upravljanje životnom sredinom u cilju održivog rasta.

Tokom sastanka istaknuto je da je dosadašnja saradnja Vijeća ministara i Svjetske banke bila dobra, te je iskazana spremnost za nastavak saradnje i u budućem periodu, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.        


(Fena)

Tegeltija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.