2.4.2021. 15:56
0
Dodik odbrusio ambasadorima PIC-a: Dosta je više i vas i preporuka, ne budite licemjeri i isporučite vakcine koje smo platili
Predsjedsavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da ga ne interesuju saopćenja ambasadora PIC-a, jer su po Dodikovom mišljenju, licemjerni.

Isti oni koji su nam uzeli vakcine sada govore kako treba da ih obezbjedimo, što je licemjerno ako se zna da smo vakcine iz programa COVAX platili. Saopćenja PIC-a ne čitam godinama, ali sam morao da reagujem na ovo, rekao je Dodik.

Dodik je pozvao da isporuče vakcine preko COVAX-a, te da BiH ne treba pomoć stranaca.

- Nemojte nam držati licemjerne govore. Dosta je više vas i preporuka, jer smo zahvaljujući vama zaglavili tu gdje jesmo, rekao je Dodik.

Podsjećamo, ambasadori zemalja članica Upravnog odbora PIC-a i Odbora šefova vodećih međunarodnih organizacija jučer su se obratili saopćenjem u kojem su pozvali sve bh. političare da prestanu sa politikanstvom preko leđa građana u procesu vakcinacije.

Naveli su i da se svi domaći političari trebaju dodatno angažovati oko nabavke vakcina.


(Admir Oručević)

DodikRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.