5.4.2021. 11:34
0
Edin Forto rekao da je pismo sa KCUS-a autentično: Tražili smo da inspekcija uđe na KCUS, Sebija Izetbegović je to odbila!
FOTO: Dnevni Avaz
Nakon sastanka članova Vlade KS i rukovodstva KCUS-a na čelu sa Sebijom Izetbegović novinarima se obratio premijer Edin Forto, koji je potvrdio da je pismo anesteziologa autentično, piše danas Avaz.

- Dakle da se ispitaju navodi za koji je danas potvrđeno da je autentičan, to je ovaj drugi dopis koji je objavljen - rekao je Forto i dodao:

- Tražili smo da se formira stručno tijelo od strane vlade i federalne vlade kako bi utvrdili činjenice koje se tvrde. Dvije stvari dovedene u pitanje. Oni tvrde da jedno pismo ne postoji to je ono prvo. Drugo postoji i ona ga zovi dopis. To je interna komunikacija i to je tačno. Trazili smo da inspekcija uđe u KCUS i utvrdi stanje i oni su to odbili. Tražiti ćemo više sastanaka i dodatnu komunikaciju. Potrebno je da institucije rade svoj posao. Pismeno ćemo se obratiti federalnoj inspekciji da utvrde činjenice. Imamo hitno zasjedanje vlade povodom ovog pitanja.

Obratio se i Haris Vranić, ministar zdravstva KS.

- Nama je potrebno da institucije rade svoj posao. KCUS nije prihvatio naš zaključak. Mislim da u narednom periodu se mora uspostaviti bolja komunikacija sa KCUS i treba se vratiti u pravne tokove. KCUS treba prestati biti zatvorena tvrđava - rekao je Haris Vranić, ministar zdrvatsva KS.

On je pozvao sve koji imaju saznanja da kažu to javno.

Istakao je da će se danas obratiti Federalnom ministarstvu zdravstva i Federalnoj inspekciji za zahtjevom da ispitaju sve navode.

(H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.