5.4.2021. 19:29
0
Odata počast poginulim pripadnicima Specijalne jedinice MUP-a RBiH 'Bosna'
Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović sa saborcima danas je položio cvijeće i odao počast poginulim pripadnicima Specijalne jedinice MUP-a RBiH “Bosna”, povodom obilježavanje 29. godišnjice formiranja te jedinice.

- Kao ponosni pripadnik ove slavne jedinice u kojoj je, nažalost, poginuo 81 specijalac i jedna borkinja, rahmetli Dalila Tufo, i koji su svoje živote na ovaj način ugradili u temelje naše jedine domovine Bosne i Hercegovine u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama na prigodan način obilježili smo ovaj za sve nas važni dan - kazao je Osmanović.

Podsjetio je i da su pripadnici ove jedinice popularno nazivani “vojnicima sreće”, iako su mnogi od njih svoje živote izgubili braneći svoje kuće, naš grad i našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

- Nažalost, prekinuti su njihovi životi, a mnogi od njih su danas mogli biti naučnici, profesori, doktori... ali nisu - rekao je Osmanović.

U okviru sjećanja na prve dane otpora agresiji koji su među prvima pružali pripadnici ove jedinice, položeno je cvijeće i odata počast na mezarju Kovači, te groblje Lav, ali i na mezar prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.