8.4.2021. 12:54
0
Kaplan nam je jučer rekao da 2009. nije bio ni "p" u politici: 2009. je bio predsjednik AM SDA, član Predsjedništva SDA i glasnogovornik SDA!
Salmiru Kaplanu je odobrena kupovina stana u općini Vogošća od Fonda KS za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilisane borce i prognane osobe.

Piše: Haris Ahbabović

Zastupnici Skupštine KS dali su saglasnost, te će Kaplan kupiti stan od Fonda u stambeno-poslovnom objektu "O-2" u naselju Rosulje, tako su jučer prenijeli pojedini mediji u Sarajevu.

Podsjećanja radi, Kaplan je 2009. godine uplatio za stan Fondu Kantona Sarajevo u vogošćanskom naselju Rosulje pod povoljnim uvjetima.

Pozvali smo Kaplana, kako bi nam prokomentarisao ovaj slučaj, a on je za Source.ba portal poručio sljedeće:

"Stan sam kupio po konkursu za mlade iz 2008. ili 2009. godine (u pitanju je 2009. godina, op.a.), jer sam tada bio prijavljen u Sarajevu i prijavio se na konkurs. Tada nisam bio ni "p" u politici. Bio sam samo član Asocijacije mladih SDA. Pedeset ljudi je prošlo, ja bio 48. na spisku. Ja sam platio stan 100.000 KM, a sada neko treba da mi glasa da se ja ne uknjižim. Šta sad treba, ubiti mene jer sam kasnije postao političar", kaže Kaplan danas za Source.ba portal.

Ukoliko provjerite političku karijeru Salmira Kaplana, vidjet ćete nekoliko stvari koje su bitne, a koje su se desile baš te spominjane 2009. godine. 

Naime, prema podacima CIN-a, Kaplan se priključio Stranci demokratske akcije (SDA) 2003. godine, postavši i potpredsjednik Asocijacije mladih. Šest godina poslije, dakle 2009. godine, postaje predsjednik Asocijacije mladih, ali i član Predsjedništva SDA. Od 2009. obavljao je i funkciju glasnogovornika u SDA.

Kaplan je 2009. godine kupio stan u Vogošći za oko 95.000 KM. U imovinskom kartonu iz 2014. godine je prijavio da je u periodu od marta 2011. do jula 2014. zaradio 124.000 KM od plata i komisijskih naknada. Stan je otplaćivao i kreditom od 30.000 KM koji je uzeo 2009. godine, piše CIN.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.