13.4.2021. 14:34
0
Šarkić pojasnio: Za koje skupine stanovništva su namijenjene vakcine iz Srbije
“Ovih 10.000 doza je malo za jednu masovnu imunizaciju. To nije veliki broj. To je najava treće faze i imunizacija će se vršiti po listi prioriteta"
Vakcine AstraZeneca koje je Vlada Srbije donirala Kantonu Sarajevo, a koje su na Međunarodni aerodrom Sarajevo dopremljene 9. aprila, bit će upotrijebljene za imunizaciju prioritetnih skupina stanovništva.

“Ovih 10.000 doza je malo za jednu masovnu imunizaciju. To nije veliki broj. To je najava treće faze i imunizacija će se vršiti po listi prioriteta. Tu će biti stariji od 75 godina, onkološki pacijenti, pacijenti koji su imali transplataciju i starački domovi, odnosno ono što je po listi priorita po preporukama Svjetske zdravstvene organizacije”, kazao je član Kriznog štaba Kantona Sarajevo Arman Šarkić, prenosi N1.

Dodao je da vakcine prolaze proceduru, te da će nakon odobrenja biti raspoređene.

Šarkić je dodao da kada je riječ o masovnoj vakcinaciji, ona će biti održana u Olimpijskoj dvorani Zetra, u kojoj će biti punktovi.

“Mi Zetru već pripremamo u smislu postavljanja punktova i nekih prvih početnih radova, ali nažalost trenutno imamo mali broj vakcina s kojima najavljujemo treću fazu, ali se ide po prioritetima”, kazao je Šarkić.


(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.