13.4.2021. 17:27
0
Šta je sa preostalih pet "malina respiratora" koji nikada nisu servisirani, niti odobreni?
FOTO: Dnevni Avaz
Respiratori koje je Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) nabavila iz Kine verificirani su i pušteni u rad.

Ovu informaciju medijima je 23. februara potvrdio v. d. direktora FUCZ-a Enes Memić i dodao da su „respiratori sada u upotrebi u zdravstvenim ustanovama za koje su i nabavljeni“. Memić je tada naveo da je sva priča o tome da su respiratori neupotrebljivi "pala u vodu", prenosi Avaz.

Zanimljivo je da su iz FUCZ-a, institucije koja je, prema nalogu Vlade FBiH, nabavila 100 respiratora za 10,5 miliona KM, ovu vijest plasirali u javnost dan pred početak sudskog procesa Fadilu Novaliću, Fahrudinu Solaku, Fikretu Hodžiću i Jelki Milićević, piše Avaz.

Kako danas prenosi Avaz, obavljeni su servis i verifikacija 95 od 100 nabavljenih respiratora. Od javnosti se mjesecima, kako piše ovaj list, već krije da pet respiratora još nikada nije servisirano, jer očigledno imaju određeni problem, zbog čega nikada nisu ni verificirani.

Avaz saznaje da u „Verlabu“ još čekaju poziv za verifikaciju ostalih pet uređaja te da ugovor, a što je utvrdila i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) koja je krajem prošle sedmice izuzela dokumente iz ove firme i FUCZ-a, još nije okončan. Potvrđeno je za Avaz da servisiranje traje već skoro tri mjeseca i ne zna se kada će biti okončano.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.