14.4.2021. 17:55
0
"Teško mi je kada me zovu četnikom, a onda ti isti glasaju za one što se ponose da su četnici"
Predrag Kojović, lider Naše stranke, oglasio se danas na svom Twitter profilu povodom dešavanja u Srebrenici.

Naime, on je odgovorio DF-ovoj vijećnici u Općinskom vijeću Srebrenica, Dželaludini Nukić.

"Poštovana Dželaludina, i meni je teško gledati da ljudi koji mene vrijeđaju nazivajući me četnikom glasaju za ministre koji se ponose kad ih nazoveš četnicima. A posebno mi je žao da ste Vi u tu poziciju dovedeni nepromišljenim političkim potezima svog ili svojih lidera", napisao je Kojović.



Naša stranka je ranije objavila da neće podržati koaliciju SDA-DF sa SNDS-om, zbog toga što probosanski blok koalira sa negatorima genocida.

Takva izjava naišla je na osude iz Srebrenice, a jedna od onih koja je veoma brzo reagovala na ovakav stav, bila je i DF-ova vijećnica Dželaludina Nukić.

"Ja sam se nakon lične tragedije i genocida koji sam preživjela odlučila vratiti u Srebrenicu. Vjerujte da mi nije bilo lako i da je svaki dan teško živjetiŽ ovdje. I svaki dan se borimo da dobijemo svoja prava, da u nemogućim uslovima pomognemo ljudima koji su se vratili ovdje. Mnogo mi je žao kada čujem ovo što je Predrag Kojović danas izjavio. I teško mi je", rekla je Nukić.

Nukić je poručila Kojoviću da oni u koaliciju ulaze zbog preživljavanja.

"Gospodine Kojoviću, vi kada koalirate s nekim u Sarajevu, vi to radite radi malo više moći, i nekih pozicija za svoje stranačke kolege, i radi službenih kola. Mi kad to radimo ovdje, moramo raditi da preživimo. Radimo samo da bi nam opština osigurala osnovne životne uslove. Svakome je jasno da oni nisu naš izbor i naša volja, već nas je nužda natjerala. A vi ako mislite da vam je ljudski govoriti nama koji smo preživjeli genocid da volimo negatore genocida, e pa vi to nastavite govoriti, vama na dušu", zaključila je Nukić.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.